Duurzaamheid

We hebben maar één aarde en daar willen we goed voor zorgen. Catering Groep Nederland (waar Buffetcatering onder valt) gelooft daarom in duurzaam ondernemen: verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving, het milieu en de wereld om ons heen. Wij geven dit op verschillende manieren vorm en doen dit met een gezonde dosis lef & liefde. 

Global Goals 

Als cateraar geven wij inhoud aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals) door bijvoorbeeld minder energie te gebruiken, afval te minimaliseren en lokale en duurzame producten te gebruiken.

Duurzame productie

kok bereidt hapjes in keuken 

 Catering Groep Nederland biedt producten aan waar we stuk voor stuk 100% achter staan. Goede,   verantwoorde, verse en lekkere producten. Wij optimaliseren continue onze formules, waardoor we steeds   efficiënter onze producten inkopen. Zo min mogelijk verspilling is hierbij onze doelstelling. Door het gebruik   van duurzame materialen in productie en uitvoering, beperken we onze hoeveelheid afval. 

 

Werkgelegenheid creëren voor iedereen 

Ons team is enthousiast, gemotiveerd en getalenteerd. We zetten onze medewerkers in op hun talenten, dit doen we door gebruik te maken van een DISC-assessment (in nauwe samenwerking met onze dochteronderneming TraineesPoint). Op bijna elke afdeling hebben wij een medewerker in dienst die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Wij kiezen hiermee voor duurzame werkgelegenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

barkeepers achter bar met biertap

 

Energiebesparing

Keuken Met Lef & Liefde logo

 Tijdens de bouw van onze locatie is er gelet op milieu en duurzaamheid. Onze vloer is van gerecycled PVC,   we hebben overal LED verlichting en onze koelcellen hebben de hoogste isolatiewaarde. Duurzaamheid   (verduurzaming) is een continue verbeterproces dat nooit af is. Wij zijn voortdurend bezig met vermindering   van milieubelasting en afval, het creëren van werkgelegenheid voor iedereen en eerlijke handel. Dit alles   binnen een haalbare context.

 

Wereldwijd

Wij investeren in ontwikkeling. Niet alleen van onze eigen medewerkers, maar wereldwijd. Ieder mens heeft recht op groei en ontwikkeling. Daarom steunen wij diverse hulporganisaties die dit wereldwijd tot uiting brengen. Wij voelen ons verbonden met volwassen en kinderen in armoede of zonder leermogelijkheden en willen hen de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen.

twee handen ineen duurzaamheid doe je samen