Duurzaamheid

Catering Groep Nederland (waar Buffet Catering Nederland onderdeel van is) is in de afgelopen jaar bezig geweest om duurzaamheid in diverse facetten van bedrijfsvoering te integreren. Als cateraar geven wij inhoud aan de Global Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) door bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die we gebruiken terug te dringen, het minimaliseren van afval en lokale & duurzame producten te gebruiken.

Hieronder geven we een indruk van de ontwikkelingen die plaatsvinden en de duurzame ontwikkelingsdoelen waaraan wij aandacht besteden:

Catering Groep Nederland biedt producten aan waar we stuk voor stuk 100% achter staan. Goede, verantwoorde, verse en lekkere producten. In de afgelopen 15 jaar hebben we steeds onze formules geoptimaliseerd. Hierdoor kopen we efficiënt onze producten in. Zo weinig mogelijk waste is onze doelstelling. Door het gebruik van duurzame materialen in productie en uitvoering, beperken we onze afvalproductie.

De verwerking van suikerriet tot wegwerpservies

Werkgelegenheid creëren voor iedereen

Ons team is enthousiast, gemotiveerd en getalenteerd. We zetten onze medewerkers in op hun talenten, dit doen we door gebruik te maken van een DISC-assessment (in nauwe samenwerking met onze dochteronderneming van Catering Groep Nederland). Op elke afdeling hebben wij een medewerker in dienst die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Wij kiezen hiermee voor duurzame werkgelegenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wereldwijde hulporganisaties

Catering Groep Nederland investeert in ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat in ieder mens groei en ontwikkeling mogelijk is. Daarom steunen wij diverse hulporganisaties die dit wereldwijd tot uiting brengen. Wij voelen ons verbonden met volwassenen en kinderen in armoede of zonder leermogelijkheden en willen ze de mogelijkheid geven tot ontwikkeling.

Energiebesparingen

Onze nieuwe locatie voldoet aan de laatste eisen op het gebied van HACCP en hygiëne. Tijdens de bouw wordt er gelet op milieu en duurzaamheid. De vloer is van gerecycled PVC, overal ledverlichting en onze koelcellen hebben de hoogste isolatiewaarde. 

Duurzaamheid (verduurzaming) is een continu verbeterproces dat nooit af is. Belangrijk is dat we continu bezig zijn met vermindering van milieubelasting & afval, het creëren van werkgelegenheid voor iedereen en eerlijke handel. Dit alles binnen een haalbare context.

De keuken van Catering Groep Nederland