Blog -

Een lekker recept met postelein

Geschiedenis

Postelein komt oorspronkelijk uit India en het Midden-Oosten. Via Egypte en het Romeinse rijk is postelein bij ons terecht gekomen. Postelein uit Nederland i s verkrijgbaar van half maart tot oktober. De oude Grieken gebruikten postelein als medicijn. De groente werkt namelijk koortsverlagend en ontstekingsremmend…een echt gezonde groente dus. De meesten zullen de groente wel kennen als gekookte groene groente.  Maar weet je dat postelein ook rauw erg lekker is?

Voor de zomer een lekkere salade van postelein…

Postelein met radijs, sinaasappel  en honing-mosterd dressing.

Bereidingswijze

Was de postelein en laat het uitlekken in een vergiet. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Het sap wat hierbij vrij komt, opvangen in een bakje, dat gebruiken we voor de dressing.

Dressing maken we van het opgevangen sinaasappelsap, wat olijfolie, 15 gram honing en 1 eetlepel mosterd.

Alles mengen en we hebben een heerlijke,  frisse, gezonde salade.