Blog -

De populairste recepten voor buffet catering

Je wilt een buffet bestellen en ervoor zorgen dat je gasten genieten van goed eten. Maar hoe maak je een keuze uit alle buffetten die er zijn? We hebben de meest populaire buffetten voor je op een rij gezet. Dit zorgt ervoor dat de keuze wat makkelijker wordt.

1. Buffet Proef en Ontdek

Dit buffet is populair vanwege de variatie in de gerechten. Als je kennis wil maken met verschillende smaken is dit het juiste buffet. Het buffet Proef en Ontdek bestaat uit diverse soorten vlees. Denk hierbij aan kippendijfilet, saté, beenham. Dit wordt nog eens aangevuld met culinaire aardappel- en couscoussalade en rijst. Tot slot wordt dit geleverd met vergeten groenten en brood met huisgemaakte dips. De gasten hebben dus een zeer gevarieerd buffet tot hun beschikking.

2. Hollandse stamppottenbuffet

Een ander populair buffet, vooral wanneer het buiten wat kouder wordt, is het Hollandse stamppottenbuffet. Boerenkool, hutspot en zuurkool allemaal op culinaire wijze bereidt. Bij dit buffet heb je de keuze uit het traditionele of het luxe stamppottenbuffet. Bij het luxe buffet maak je kennis met een stamppot van blote billetjes in het gras, of een spruitjesstamppot met geraspte oude kaas. Een buffet waarmee je de gasten zeker zult verwennen!

3. Italiaans buffet

Italiaans eten is onder de Nederlanders erg populair. Bijna iedereen lust wel een bepaalde soort pasta of pizza. Het Italiaans buffet van Buffet Catering bestaat uit verschillende soorten pasta, zowel warm als koud, heerlijke (groene) salades en Italiaanse broden met olijfolie en aioli. Een heerlijk buffet waarmee je je gasten een heuse Mediterrane beleving geeft!

4. Foodcorners

Foodcorners is een heuse trend binnen de buffet catering. Bij dit concept worden in de hoeken van de ruimte corners met eten opgesteld. Het unieke hieraan is dat de gasten in elke hoek een ander gerecht aangeboden krijgen. Hierdoor ontstaat er heerlijke afwisseling en is er voor iedereen wat lekkers te krijgen. De gasten krijgen de kans om langs alle hoeken te lopen en een buffet samen te stellen naar hun eigen smaak en wensen. Om deze corners in te vullen kun je de keuze maken uit onze bestaande corners. Echter, wij kunnen ook foodcorners creëren naar aanleiding van een thema of persoonlijke wensen. Kijk hier voor een impressie van de foodcorners.

5. Aziatisch buffet

Vooral voor grote groepen, bijvoorbeeld voor recepties of bedrijfsfeesten, kiest men vaak voor het Aziatisch buffet. Het buffet is erg uitgebreid met een perfecte afwisseling van hoofd- en bijgerechten. Eén van de hoofdgerechten is kip Masala mat kousenband, waarbij Sajoer Lodeh en witte rijst wordt geserveerd. Daarnaast beschikken we nog over Dading Rendang, een pittige rundvleesschotel geserveerd met rijst en cassave. Dit aziatische buffet beschikt over de nodige variatie met een heerlijke aziatische smaken mix en staat garant voor een smaakvolle beleving.

Buffet Catering

Buffet catering verzorgt deze buffetten al jaren met veel passie. We zijn specialist in het verzorgen van complete feesten en partijen. We zijn uniek door de opvallende open en persoonlijke benadering. We zorgen dat alles volgens planning verloopt en dat gastvrijheid aantoonbaar bovenaan staat. 

Neem gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over je persoonlijke wensen om gezamelijk tot een mooi concept te komen.