Blog -

Ja ik wil!

Jullie gaan trouwen! De eerste stap is gezet, nu de organisatie. Waar vieren we het feest? Wie nodigen we uit? En wat geven we onze gasten op deze bijzondere dag? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. (Bijna) alles kan! Dus is het belangrijk dat jullie iets kiezen dat past bij wie jullie zijn en welke beleving je je gasten mee wilt geven.

Thema bruiloft

Een thema is leuk om een bruiloft een persoonlijke sfeer te geven…kies een thema dat bij jullie past. Dat kan bijvoorbeeld een land zijn waar jullie een speciale band mee hebben. Of misschien hebben jullie een gezamenlijke passie voor kunst, dan kun je dat als thema gebruiken. Pas dan ook de catering erop aan, zodat het een complete beleving wordt voor jullie en je gasten.

Formeel of informeel

Vervolgens maak je de keuze voor de sfeer van de dag… en ook de catering. Een informeel trouw menu kun je op verschillende manieren vorm geven. Kennen jullie het zogenaamde ‘shared dining’? Schalen en planken vol lekkere hapjes om samen te  ‘sharen’.  Een andere vorm is het walking dinner: de kok serveert in meerdere gangen kleine, luxe gerechtjes uit. Met de cateraar spreek je af welke gerechtjes jullie voorkeur hebben.

Een formeel diner stel je van tevoren samen met de cateraar. Eerst maak je de keuze of je jullie gasten laat kiezen van een menukaart (in de stijl van de dag) of dat jullie zelf het menu samenstellen dat voor iedereen hetzelfde is, rekening houdend met eventuele allergieën en/of andere dieet wensen.

Alternatief: Barbecueën of Foodcorners

Naast de dinervormen kun je ook kiezen voor een gezellige barbecue, eenvoudig of luxe. Een andere gezellige en ontspannen manier van catering is het concept Foodcorners, waarbij op verschillende plekken eten wordt uitgeserveerd, bijvoorbeeld vanuit de Saladbar, de Hamburgerbar, de Pizzacorner en de Sweetbar.

Kies de juiste cateraar

Op de mooiste dag van je leven wil je graag onbezorgd genieten van alle hoogtepunten, de gasten, het eten. Dus zoek je een cateraar die begrijpt wat jullie wensen zijn, die met je mee denkt van begin tot eind en de organisatie van de catering tot in de puntjes verzorgt. Zodat jullie kunnen genieten, van deze bijzondere dag, van je gasten en van elkaar.

Op zoek naar inspiratie?

Inspiratie is een combinatie van eigen ideeën, indrukken, foto’s en verhalen. Zorg dat je voldoende inspiratie opdoet, zodat je weet wat je wilt. Op ThePerfectWedding vind je heel veel leuke blogs en tips voor de organisatie van een bruiloft. Voor inspiratie over catering nodigen we je uit op onze website!